facebook instagram

400 de medici si-au reactualizat cunostintele la Simpozionul Zilele Medicale Medicover-Synevo 2004

În zilele de 5 şi 6 noiembrie a.c. s-a desfăşurat la Crowne Plaza a VI-a ediţie a simpozionului „Zilele Medicale Medicover-Synevo”, cel mai mare eveniment adresat medicilor de familie organizat de două companii private din România, Medicover şi Synevo. Evenimentul a avut ca motto: „Îmbunătăţirea asistenţei medicale în medicina primară

le456La acest simpozion au fost invitaţi medici din: centrele medicale Medicover, din laboratoarele Synevo, din reţeaua publică de sănătate din Bucureşti, medici din reţeaua naţională de cabinete particulare agreate de Medicover, precum şi numeroase personalităţi şi reprezentanţi ai mass-media centrală şi specializată. În paralel cu acest simpozion companii renumite de medicamente, aparatură de laborator şi asiguratori de malpraxis îşi vor expune cele mai noi produse.

Zilele Medicale Medicover-Synevo” este un eveniment recunoscut de Colegiul Medicilor din Bucureşti.

Prima zi a evenimentului a fost structurată în trei sesiuni ştiinţifice în cadrul cărora medicii participanţi au avut oportunitatea de a-şi completa cunoştinţele privind rolul comunicării în practica medicală, precum şi modalităţile de abordare multidisciplinară a pacienţilor cu tulburări datorate stresului. Un spaţiu important s-a acordat legăturii dintre medicul de laborator şi clinician, fiind prezentate lucrări ce acoperă domeniul larg al explorărilor de laborator: condiţii de prelevare, prelucrare a acestora şi semnificaţie clinică. Un al treilea capitol important a avut ca punct central o tema de mare actualitate: calitatea serviciilor medicale. Au fost incluse atât abordări teoretice ale conceptului cât şi modalităţi practice.

În a doua zi a conferinţei în cadrul sesiuni ştiinţifice s-au prezentat lucrări care evidenţiază importanţa serviciilor de laborator prin datele pe care le oferă. Şi pentru a da o viziune mai largă asupra acestui subiect, Synevo a invitat un specialist care se ocupa tocmai de studiul calităţii investigaţiilor de laborator în Portugalia. Alte subiecte atinse se referă la noutăţi în alergologie, precum şi rezultatele unor studii efectuate de către clinicieni din Medicover, în colaborare cu medicii de laborator Synevo, cât şi cu alte servicii de urgenţă.

Sesiunea de sâmbătă l-a avut ca invitat şi pe Prof. Dr. Alexandru Oproiu, care a prezentat ultimele noutăţi în domeniul investigaţiilor gastroenterologice, (capsula endoscopica) precum şi noile orientări terapeutice (noi clase de medicamente: prebiotice, probiotice, simbiotice).

Ca noutate faţă de ediţiile anterioare, s-au desfăşurat în paralel 4 sesiuni de workshopuri pe subiecte de larg interes: „Abordarea modernă a pacienţilor cu simptomatologie de tract urinar inferior”, moderat de Dr. Nicolae Calomfirescu şi de Dr. Andrei Manu; „Sindromul metabolic”, moderat de: Prof. Dr. Cezar Macarie, Dr. Andrei Carp, Dr. Iulia Culcer şi de Dr. Ovidiu Chioncel ; „Osteoporoza şi tratamentul său”, moderat de: Şef Lucr. Dr. C. Poiana şi de Dr. Dana Ionescu; „Actualităţi în cancerele digestive”, moderat de Conf. Dr. Carmen Oproiu şi de Şef Lucr. Dr. Mircea Mănuc.

Medicover este lider în domeniul serviciilor medicale private din România şi operează printr-o reţea naţională de 47 de centre medicale, din care 5 centre medicale proprii în Bucureşti, Focşani, Constanţa şi Cluj, urmând ca până la sfârşitul anului să mai deschidă încă un centru în Bucureşti. Medicover este o companie listată la Bursa de Valori din Stockholm. Informaţii suplimentare despre activitatea Medicover gasiţi pe site-ul www.medicover.ro, la secţiunea club presa.

Synevo este divizia de servicii de laborator a grupul international Medicover şi este lider pe piaţa serviciilor medicale de laborator din România cu o prezenţă de 8 laboratoare proprii în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Cluj, Satu-Mare, Suceava. La ora actuală, în România, 35 de centre şi laboratoare medicale private colaborează cu Synevo. Oferta de analize se ridică la 250 de investigaţii diferite de laborator de la hematologie, chimie, microbiologie, imunologie până la alergologie şi biologie moleculară făcând din firma Synevo cel mai mare furnizor de servicii de laborator pentru CNAS. Contact: Mihaela Barbu, Director de Marketing Synevo, mihaelab@synevo.com.

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.