facebook

Instructiuni de recoltare pentru ACID 5-HIDROXI-INDOLACETIC

Trimite pe e-mail acest articol
Printeaza acest articol

ALIMENTAŢIE

Se va evita consumul de banane, ananas, prune, kiwi, pepene galben, nuci, cacao, roşii, avocado, vinete, cu 72 ore înaintea recoltării (deoarece aceste alimente conţin serotonină).

acid-5_hidroxi_indolacetic

De asemenea, cu 3 zile înainte de recoltare, este de preferat să se întrerupă medicaţia care poate produce interferenţă: acetaminofen, salicilaţi, fenacetin, naproxen, clorpromazină, imipramină şi inhibitori de monoaminoxidază.

RECOLTARE – URINĂ 24H

acid-5_hidroxi_indolaceticsaLa ora 7 dimineaţa pacientul urinează şi nu păstrează această urină. Apoi, într-un vas curat de 2-3 litri, se colectează toate emisiile de urină până în dimineaţa următoare, inclusiv. Se omogenizează (prin agitare) urina recoltată, se măsoară întreaga cantitate şi se reţin aprox. 100ml într-un pahar de plastic de unică folosinţă pentru urină.

În timpul colectării, proba se păstrează la o temperatură cuprinsă între 2°C – 8°C. Recipientul trebuie adus în laborator imediat după recoltare.

RECIPIENT DE RECOLTARE

Vas de 2-3 litri şi recipient din plastic de unică folosinţă, pe care se notează cantitatea totală de urină din 24h. Cantitatea recoltată – 100ml.

Abonează-te la Newsletter