facebook instagram

Medicover Rombel devine Synevo. Specializarea – un nou concept pe piata serviciilor medicale

Începând cu luna mai 2004, Medicover Rombel, companie de servicii medicale de laborator, parte a grupului internaţional Medicover, devine marca Synevo. Cu această ocazie Synevo anunţă lansarea, în premieră în România, a serviciului de accesare a rezultatelor analizelor de laborator de către medici, direct de pe site-ul oficial al companiei. Apariţia Synevo ca o identitate bine definită este urmarea firească a procesului de specializare a companiei Medicover Rombel pe segmentul serviciilor de laborator.

lasderDan Lăzărescu – Director General Synevo Internaţional: «În octombrie 2003 Medicover Rombel împreună cu Nova Medical Polska deveneau divizia de servicii de laborator a grupului Medicover. Am reuşit să dezvoltăm şi să exportăm un model de afacere românesc iar acum marea provocare pentru noi este să păstrăm sub noua identitate renumele câştigat de compania noastră de-a lungul celor 9 ani de activitate. Considerăm că astăzi, prin Synevo, se naşte în România o nouă categorie de servicii medicale specializate, categorie în care ne propunem să fim lideri. Următorul pas va fi implementarea brandului Synevo în Polonia, în paralel cu extinderea diviziei de servicii de laborator în ţările Europei Centrale şi de Sud-Est.»

De ce Synevo? Mihaela Barbu – Director Marketing Synevo România: «Ne-am dorit un nume care să nu rezoneze doar cu domeniul de laborator, ci un nume care să definească conceptul şi viziunea companiei noastre. Synevo s-a născut din contopirea cuvintelor sinergie şi evoluţie. Sinergia este conceptul care defineşte strategia noastră de dezvoltare ca şi companie. Evoluţia este forţa care propulsează şi care provine din dorinţa noastră de autodepăşire. Am ales ca slogan Synevo – adaugă valoare diagnosticului, deoarece ştim cât de importante sunt pentru un medic rezultatele corecte ale analizelor. Rolul serviciilor noastre este de a-i ajuta în stabilirea diagnosticului.»

Virgil Ivan – Director General Synevo România: «Extinderea reţelei de laboratoare la scară naţională cât şi a gamei analizelor ne-au determinat să facem un pas înainte şi să creăm o nouă categorie specializată pe piaţa românească a serviciilor medicale.
Synevo îşi susţine viziunea sa asupra evoluţiei oferind în premieră, în România, un serviciu de accesare a rezultatelor analizelor direct de pe site-ul oficial al companiei (www.synevo.ro). Confidenţialitatea şi securitatea sunt asigurate prin modul de accesare a datelor disponibile doar celor care de]in nume de utilizator şi parolă – medicii. Avantajele sunt multiple, unul dintre cele mai importante fiind vizualizarea rezultatelor imediat ce au fost validate de către medicul de laborator. Ne-am dorit să aducem prin acest serviciu un plus de valoare relaţiei medic-pacient-laborator.
Pentru prima dată în România, în luna iunie a acestui an, Synevo va pune în practică un proiect intra-judeţean de laboratoare pentru serviciile medicale. Concret, în judeţul Suceava, în urma externalizării simultane, prin licitaţie, a serviciilor de laborator a trei spitale (Sp. Judeţean Suceava, Sp. Municipal Rădăuţi şi Sp. Municipal Câmpulung Moldovenesc) şi adjudecarea acestor servicii de către compania noastră, s-au creat premisele apariţiei unui asemenea proiect.
Acest proiect cuprinde o infrastructură modernă de trei laboratoare intraspitaliceşti interconectate informaţional şi logistic, astfel încât pacienţii internaţi sau cei din ambulatoriul de specialitate vor avea acces rapid la întreaga paletă de investigaţii oferită de reţeaua noastră de laboratoare. Centrul zonal de coordonare va fi în laboratorul Synevo din Spitalul Judeţean Suceava. De remarcat este că, logistic, vom acoperi şi necesităţile pentru serviciile de laborator ale pacienţilor domiciliaţi în localităţile aflate în jurul şi de-a lungul căilor de comunicaţie rutieră dintre cele trei spitale.
Având în vedere dispunerea geografică a spitalelor în cadrul Judeţului Suceava, prin acest proiect, aproximativ 65% din populaţia acestui judeţ va beneficia de servicii de laborator moderne, verificate calitativ internaţional, integrate, stocate într-o bază de date informatizată, servicii cu un raport cost / calitate / necesităţi extrem de performant. Stocarea şi prelucrarea informatică, va permite accesul extrem de rapid la rezultatele medicale dar şi la posibilitatea monitorizării în orice moment de către Direcţia de Sănătate Publica Judeţeană a stării de sănătate a populaţiei din judeţ.
Synevo intenţionează să deschidă în 2004 şi 2 puncte externe de recoltare în Bucureşti. Toate aceste proiecte sunt estimate ca cifră de investiţie la 1 milion de Euro, aşteptându-ne la o creştere a cifrei de afaceri în 2004 cu 20% faţă de 2003.»

Synevo în România

În România, Synevo este lider pe pia]a serviciilor medicale de laborator fiind prezentă cu 8 laboratoare în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Cluj, Satu-Mare, Suceava.

La ora actuală, în România, 35 de centre şi laboratoare medicale private colaborează cu Synevo. Oferta de analize se ridică la 250 de investiga]ii diferite de laborator de la hematologie, chimie, microbiologie, imunologie până la alergologie şi biologie moleculară. Synevo este singurul furnizor de servicii medicale de laborator din România care participă la 3 programe internaţionale de control de calitate: RIQAS – Marea Britanie, LABQUALITY – Finlanda şi INSTAND – Germania.

Zilnic, în laboratoarele Synevo trec pragul peste 1.800 de pacienţi, efectuându-se o medie de 12.700 de teste. În 2003 în reţeaua de laboratoare Synevo s-au efectuat peste 3 milioane de teste, cifra de afaceri fiind de 4.2 milioane Euro. Se estimează că în 2004 cifra de afaceri va creşte cu 20%.

Identitate Synevo

Identitatea Synevo a fost realizată de către echipa de marketing Synevo împreună cu compania Promodesign. Logo-ul Synevo exprimă viaţă şi energie. Este o floare ale cărei petale sunt picături iar în centru stă soarele. Culorile folosite în definirea identităţii mărcii Synevo sunt albastru, sugerând apa ca sursă a vieţii şi galbenul solar, ca sursă de energie şi căldură, factorul uman al activită]ii noastre.

Sloganul campaniei de comunicare Synevo – adaugă valoare diagnosticului sugerează beneficiul principal al celor care apelează la serviciile Synevo – un diagnostic corect. În luna aprilie, Synevo a încheiat un parteneriat cu compania de consultanţă de imagine şi public relations Strategicom pentru dezvoltarea în 2004 a campaniei de comunicare şi public relations pentru noul brand.

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.