facebook

Simpozionul Medical Synevo 2008

În mod tradiţional Synevo invită în fiecare toamnă medicii de familie şi medicii specialişti să afle ultimile noutăţi din domeniul medical.
Anul acesta la Simpozionul Medical Synevo din data de 7 noiembrie, ce s-a desfăşurat la Hotel Novotel, s-au reunit peste 300 de medici. S-au audiat şi dezbătut prezentările unor reputaţi specialişti in domeniu precum şi lucrări bazate pe cazuistica laboratoarelor Synevo.
Tematica a fost variată find incluse lucrări din majoritatea specialităţilor medicale. Patologia pediatrică a fost reprezentată prin 2 lucrari interesante: „Nefrocalcinoza şi nefrolitiaza la copil” susţinută de Dr. Gabriela Ion, Spit. Clinic „Grigore Alexandrescu”, Bucureşti şi Pandemia obezităţii la copil, Dr. Aurelian Ranetti, Spit. Militar.
Lucrarea conf. Dr. Liana Gheorghe, Institutul Clinic Fundeni, Bucureşti a actualizat informatiile referitoare la detecţia şi tratamentul hepatitelor virale. Tot la secţiunea de gastroenterologie s-a remarcat lucrarea Diagnosticul cancerului colo-rectal prezentată de Dr. Corina Pop, Spit. Universitar Bucureşti care a subliniat importanţa detecţiei precoce a acestei tumori digestive şi rolul important deţinut de medicii de familie in realizarea acestui scop.
Prezentarea Conf. Dr. Gheorghiţa Aron, Spit. „Sf. Ioan” Bucureşti s-a referit la principalele cauze de hipertensiune arterială secundară şi la contribuţia testelor de laborator in diagnosticul pacienţilor cu acest tip de afecţiune.
Un subiect de mare actualitate îl constituie vaccinarea anti-HPV (virusul papilomatozei umane) şi acesta a fost abordat de Dr. Gabriela Dincă, Spit. Polizu. „Infertilitatea cuplului în viziunea medicului endocrinolog” a constituit tema prezentarii Prof. Dr. Simona Fica,Spit. Universitar de Urgenţă Elias care s-a distins prin claritatea informaţiilor prezentate.
Nu au lipsit din tematică nici subiecte legate de patologia vârstnicului: „Tulburările de memorie şi cogniţie la vârstnic. O problemă reală?”, Dr. G. I. Prada – Inst. „Ana Aslan si Retenţia cronică de urină la femeie, Andrei Manu-Marian, Spit. „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.
Domeniul studiilor clinice au fost de asemenea prezent in cadrul simpozionului prin lucrarea „Interacţiuni între specialităţile medicale în studii clinice” (Dr. Codruţa Trandafir – Director Verum Edu).
Lucrarea „Celulele stem din sângele ombilical – importanţa analizelor materno-fetale”, Dr. Marius Calomfirescu, Director Biogenis România a constituit un element de noutate in sensul că a prezentat posibiltatea existenta acum şi in România de a stoca sange din cordonul ombilical in vederea unui viitor transplant medular.
Echipa Synevo şi-a adus contribuţia la simpozion prin prezentarea de caz a Dr. Brânduşa Copăcianu „Ascita cu Strongyloides stercoralis la un pacient cu pancreatită acută alcoolică şi ciroză hepatică”, prin studiul referitor la incidenta sindroamelor talasemice minore în cazuistica laboratorului Synevo Cluj (Dr. Oana Burleanu), prin informarea elocventa despre importanţa fazei preanalitice în examenul microbiologic şi prin prezentarea despre testele de laborator utile la pacienţii cu hipersensibiltate la alimente, disponibile recent in reţeaua Synevo (Dr. Cristina Mambet).
O nota aparte a fost adusa de lucrarea „Tiroida în artă” susţinută de Dr. Doina Piciu (Inst. Oncologic „Prof. I. Chiricuţă” Cluj Napoca) care a imbinat noţiuni de istoria medicinii cu elemente legate de patologia tiroidei prezente in opere de artă celebre.

Pentru informaţii suplimentare: Florin Barbu, Director Marketing Synevo, tel: 021 315 19 10, e-mail: florin.barbu@synevo.ro, www.synevo.ro.

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.