facebook instagram

Ce ar trebui să ştim despre Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate?

Din luna iulie, la iniţiativa Ministerului Sănătăţii Publice, a devenit operaţional Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei, care se va desfăşura pe o perioadă de 15 luni.

le1

În ce constă programul?

Fiecare cetăţean beneficiază gratuit de o consultaţie la medicul de familie pe lista căruia este înscris sau la un medic de familie pe lista căruia doreşte să se înscrie cu această ocazie; în funcţie de rezultatul consultaţiei, conform unei fişe de risc (întocmită în funcţie de sex, varstă, antecedente, stil de viaţă), medicul de familie decide recomandarea unui set gratuit de analize de laborator.

Atât medicul de familie cât şi laboratorul în care se vor efectua analizele trebuie să fi încheiat în prealabil contract cu C.A.S., C.A.S.T. sau O.P.S.N.A.J.

Cui se adresează programul?

Programul se adresează atât asiguraţilor, cât şi persoanelor neasigurate.

NU vor face acest control copiii de 0-3 ani şi, după caz, persoanele care au fost internate în spital cu maximum 3 luni înainte de data la care ar trebui să facă controlul, persoane care au necesitat examene medicale şi de laborator, au deja confirmată sau infirmată o afecţiune şi care se află în supravegherea unui medic.

Care sunt etapele?

1.Veţi primi prin poştă un plic cu două taloane: unul pe care scrie “MEDIC” şi un altul pe care scrie “LABORATOR DE ANALIZE”.

2. În luna în care vă aniversaţi ziua de naştere veţi merge cu cele două taloane primite la consultaţie , la cabinetul medicului dvs. de familie. Notă: În cazul în care nu vă puteţi prezenta la cabinetul medicului de familie în luna în care vă aniversaţi ziua de naştere, vă recomandăm să luaţi legătura cu medicul dvs. de familie în vederea reprogramării.

3. Talonul pentru medic rămâne la acesta, iar cel pentru laborator, completat şi parafat de medicul dvs. de familie, îl veţi prezenta ulterior la laboratorul sau punctul de lucru stabilit pentru a se recolta analizele recomandate.

Laboratoarele Synevo din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi, Medgidia, Satu Mare, Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc sunt incluse în Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei îndeplinind toate criteriile de acreditare solicitate atât de Ministerul Sănătăţii, cât şi de organizaţii internaţionale de monitorizare a calităţii. Nota: Menţionăm că vă puteţi prezenta la laborator pentru analize chiar dacă luna în care vă aniversaţi ziua de naştere s-a încheiat.

4. După ce intraţi în posesia rezultatelor veţi reveni la medicul dvs. de familie pentru interpretarea acestora.

Vă aşteptăm!

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.