facebook instagram

Curs asistente: Ultimele noutăţi în tehnici de recoltare şi aparatură medicală de laborator

Joi, 4 iunie, în amfiteatrul Synevo Bucureşti a avut loc un curs pe tema Ultimele noutăţi în tehnici de recoltare şi aparatură medicală de laborator, la care au participat 47 de asistente şi asistenţi medicali din spitalele publice partenere.

Din programul ştiinţific al evenimentului amintim: Profilul TORCH prezentat de As. Univ. Dr. Antoanela Curici, şeful Laboratorului din Chiajna; Aspecte preanalitice ale testelor hematologice – Dr Ileana Apostolescu; Citologia cervico – vaginală în mediu lichid (Sure Path) – etapa preanalitică, analitică şi postanalitică şi Aspecte teoretice ale screening-ului de cancer de col uterin – Dr. Claudiu Morjan, şeful Departamentului de Citologie Cervicovaginală; Noul concept de microbiologie în mediul lichid şi Instrucțiuni de recoltare a principalelor produse patologice pentru determinările microbiologice – As. Univ. Dr. Violeta Cristea, şeful Departamentului de Microbiologie.

Evenimentul s-a încheiat cu un test pentru evaluarea cunoştintelor acumulate în timpul cursului. În baza chestionarului, asistentele vor obţine ore EMC de la OAMGMAMR.

Participanţii au beneficiat şi de un tur de laborator în toate departamentele medicale din Laboratorul Central din Chiajna.

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.