facebook instagram

Educația medicală continuă și pentru asistenții medicali Synevo

1 aprilie, marchează începutul unei noi perioade dedicată instruirii medicale. Amfiteatrul Laboratorului Central Synevo a găzduit 66 de asistenți medicali din centrele de recoltare Synevo și din clinicile partenere Medicover, dornici să-și lărgească orizonturile medicale prin acumularea de noi cunoștințe.

Însăși denumirea cursului, Diagnostic clinic și de laborator în afecțiunile ginecologice, arată focusarea pe modalitatea de diagnosticare a afecțiunilor ginecologice, atât clinic, cât și prin metode de laborator. Tematica a fost diversificată, participanții arătând un real interes pentru subiectele abordate. Discuțiile libere desfășurate pe parcursul cursului, au dus la crearea unor punți de legătură între cadrele medicale.

Programul științific a fost susținut de către medicii din Synevo și Medicover:

Infecția HPV și bolile cu transmitere sexuală – Screening, tehnici de recoltare

Moderator: Dr. Magda Dorobanțu, medic primar Obstetrică – Ginecologie, Medicover

  

Tipuri de teste HPV – caracteristici de performanță

Moderator: As. Univ. Dr. Antoanela Curici, medic primar Medicină de Laborator, Synevo

 

Determinarea testelor Neisseria Gonorrhoeae și Mycoplasma

Moderator: As. Univ. Dr. Violeta Cristea, medic primar Medicină de Laborator, Synevo

La finalul cursului, ca de fiecare dată, participanții au dat un test de evaluare a cunoștințelor acumulate pe parcursul workshop-ului. De asemenea, în timpul prezentărilor s-au purtat discuții legate de subiectele dezbătute și s-a subliniat rolul asistenților medicali, atât din centrele de recoltare Synevo, cât și din clinicile medicale Medicover, ei fiind primii care intră în contact cu pacienții. Informațiile pe care aceștia le furnizează laboratorului, împreună cu probele biologice, pot ghida medicul de laborator în oferirea unor rezultate cât mai exacte.

Cursul a fost creditat de către Ordinul Asistenților Medicali din București cu 15 puncte EMC.

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.