facebook instagram

Investitie de 2 x 6 miliarde de lei în amenajari si dotari – Synevo inaugureaza doua noi laboratoare în aceeasi saptamâna

La sfârşitul săptămânii trecute, au fost inaugurate noile laboratoare Synevo din Rădăuţi şi Câmpulung Molodovenesc. Acestea două împreună cu laboratorul din Spitalul Judeţean Suceava, inaugurat în luna iunie anul acesta, reprezintă cea mai mare investiţie privată în serviciul public al analizelor medicale de laborator, însumând 30 miliarde de lei. Totodată este şi primul proiect de laboratoare intra-judeţean din România.

lsseLaboratorul din Rădăuţi este amplasat în locul vechiului laborator din Spitalul Municipal, iar cel din Câmpulung în fosta farmacie a spitalului din municipiu. Ambele laboratoare vor fi coordonate de cel din Suceava care devine centru zonal. Împreună constitue o infrastructură modernă fiind interconectate informaţional şi logistic astfel încât atât pacienţii internaţi cât şi cei din ambulatoriu au acces rapid la întreaga gamă de investigaţii disponibile, peste 250 de teste diferite de laborator de la hematologie, chimie, microbiologie, imunologie până la alergologie şi biologie moleculară.

Datorită amplasării geografice aproximativ 65% din populaţia judeţului va beneficia de servicii de laborator la standarde internaţionale. Rezultatele investigaţiilor vor fi integrate şi stocate într-o bază de date. Prin prelucrarea lor se va permite accesul rapid la rezultatele medicale şi va da posibilitatea monitorizării bolnavilor de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Doctorul Adrian Oprea, directorul Laboratorului Synevo din Suceava declară ca ambele laboratoare sunt funcţionale de două săptămâni. “În laboratorul din Suceava au venit pentru instruire în luna septembrie angajaţii care vor lucra la filialele din Rădăuţi şi Câmpulung. Am instruit chimişti, biologi, asistenţi, medici, le-am explicat cum funcţionează aparatele şi care este circuitul probelor.” În laboratorul din Rădăuţi se vor face analize atât pentru bolnavii internaţi în spital cât şi pentru persoanele din ambulatoriu care doresc să îşi efectueze investigaţii medicale. Cele trei laboratoare sunt legate între ele, în sensul ca la Suceava se monitorizează tot ceea ce se întamplă în laboratoarele din Rădăuţi şi Câmpulung. La Rădăuţi lucrează 21 de persoane angajate, iar la Câmpulung 14.

Cu siguranţă este o realizare importantă pentru noi, dar mai ales pentru pacienţii din judeţul Suceava declară Virgil Ivan, Director General Synevo România. Acest proiect a reprezentat o provocare importantă, Synevo fiind prima companie care face aşa ceva. Nu putem spune ca a fost simplu dar ne bucurăm să vedem rezultatele acum. Nivelul de dotare împreună cu pregătirea angajaţilor noştri din cele trei laboratoare este la cele mai înalte standarde. Populaţia din judeţ dar şi cei care se află în jurul şi de-a lungul căilor de comunicaţie cu cele trei oraşe vor beneficia de servicii medicale de laborator de calitate, în timp scurt şi cât mai uşor accesibile.”

SYNEVO este divizia de servicii medicale de laborator a grupului Medicover. În România este lider de piaţă fiind prezentã cu 8 laboratoare în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Cluj, Satu-Mare, Suceava. Pentru mai multe detalii vă rugăm contactaţi: Mihaela Barbu, Director de Marketing Synevo, tel: 021 315 19 10/11, e-mail: mihaelab@synevo.com

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.