facebook

OFERTE SPECIALE

Informaţii utile

Promoţie pentru studenţi

De ce să ratezi momentele importante din viaţa de student?

De câte ori s-a întâmplat să te prindă o răceala exact înainte de un examen important? Dar să te simți obosit când prietenii tăi te invită în oraș? Te simți stresat sau te doare capul chiar dacă ești în vacanță? Poate e timpul să mergi la un control!

Ca să previi momentele neplăcute, îți recomandăm să îți faci analizele uzuale cel puțin de două ori pe an. Și pentru că știm că ai un buget limitat, iar atunci când este, ai prefera să îl cheltuiești pe alte lucruri, am pregătit o reducere de până la 50% la o serie de teste. În cazul în care nu știi exact ce să alegi, am adăugat şi câteva informații utile.

Lista analizelor la prețuri reduse:

Dacă vrei să faci un control de rutină și să vezi care este starea generală a sănătății tale, ai putea alege următoarele analize. Lista se poate modifica în funcție de nevoile tale sau la indicaţiile medicului:

Analize uzuale stare generală
Alaninaminotransferază (GPT/ALAT/ALT)Preţ: 6 lei
Calciu ionicPreţ: 8 lei
Urină biochimie și sedimentPreţ: 10 lei
Bilirubina totalăPreţ: 6 lei
Colesterol totalPreţ: 6 lei
Colesterol HDLPreţ: 9 lei
Colesterol LDLPreţ: 8 lei
Creatinina sericăPreţ: 6 lei
Glucoza sericăPreţ: 6 lei
SideremiePreţ: 8 lei
TrigliceridePreţ: 8 lei
Hemogramă cu formulă leucocitară cu Hb, Ht și indiciPreţ: 15 lei
VSHPreţ: 4 lei

2

Rolul principal în organism al rinichilor este excreția, realizată prin filtrarea sângelui, eliminarea prin urină a substanțelor reziduale sau dăunătoare produse de organismul propriu sau luate din mediul exterior, și menținerea unui echilibru între sarea și mineralele din organism. Pentru a vedea dacă rinichii funcționează optim, îți recomandăm să efectuezi următoarele analize:

Afecțiuni renale
Rata filtrării glomerularePreţ: 20 lei
Uree sericăPreţ: 6 lei
Urină biochimie și sedimentPreţ: 10 lei

3

Ficatul este parte din aparatul digestiv și are funcții multiple. Unul dintre principalele roluri îndeplinite este acela de filtru al organismului, deoarece purifică și elimină toxinele acumulate din mâncarea, băuturile sau medicamentele consumate. De asemenea, ficatul secretă zilnic între 0,5 și 1l de bilă, normalizează circulația sanguină și are rol de depozitare a unor vitamine, minerale și a glucozei.

Afecțiuni hepatice
Gama – glutamiltransferază (Glutamiltranspeptidaza)Preţ: 8 lei
Alaninaminotransferază (GPT/ALAT/ALT)Preţ: 6 lei
Aspartataminotransferază (GOT/ASAT/AST)Preţ: 6 lei
Electroforeza proteinelor sericePreţ: 16 lei
FibrinogenPreţ: 14 lei
Bilirubină totalăPreţ: 6 lei

Creșterea sau scăderea bruscă în greutate, stările de somnolență sau agitație, căderea excesivă a părului sau senzația de nod în gât sunt doar câteva dintre semnele care pot indica o dereglare a glandei tiroide. Este important să identifici din timp potențialele probleme, astfel încât să mergi la medic și să urmezi tratamentul necesar.

Markeri endocrini tiroidă
Anti-TPO (Anti – tiroidperoxidaza)Preţ: 39 lei
FT4 (Tiroxina liberă )Preţ: 21 lei
TSH (Hormon de stimulare tiroidiană)Preţ: 21 lei

5

Profilul lipidic reprezintă un grup de teste indicate pentru determinarea riscului de boală coronariană (afecțiune a arterelor coronare). Dacă fumezi, nu faci exerciții fizice și ai o dietă dezechilibrată (consumați fast-food, prăjeli, sucuri carbogazoase), îți recomandăm să faci următoarele teste:

Profil lipidic
Colesterol totalPreţ: 6 lei
Colesterol HDLPreţ: 9 lei
Colesterol LDLPreţ: 8 lei
TrigliceridePreţ: 8 lei

6

Deficitul de calciu și magneziu constituie cauze frecvente de prezentare la medic. Acestea îndeplinesc multiple roluri în organism, printre care: intervin în contracția musculară, transmit informațiile la nivelul celulelor, intervin în procesul de coagulare a sângelui. Anemia, tulburările de somn, anxietatea, spasmele musculare, senzația de vomă sunt doar câteva dintre simptomele care indică o carență de magneziu, fier sau calciu din organism.

Carență în organism
Magneziu sericPreţ: 6 lei
SideremiePreţ: 8 lei
Calciu ionicPreţ: 8 lei

7

Tractul urinar este format din uretere, vezica urinară și uretra. O infecție urinară poate fi provocată de bacterii, paraziți sau fungi. Conform statisticilor, femeile suferă mai des decât bărbații de această afecțiune. O simplă infecție urinară se poate complica dacă nu este tratată corect.

Infecție urinară
Urocultură (cu antibiogramă după caz)Preţ: 32 lei
Urină biochimie și sedimentPreţ: 10 lei

8

Mycoplasma, Ureaplasma, Trichomonas vaginalis (trihomonoza), Candida Albicans (candidoza), Citomegalovirus, Herpesul genital, Chlamydia , Gardnerella vaginalis și Toxoplasma sunt cele mai raspândite infecții urogenitale.

Infecții urogenitale femei
Examen microscopic pe frotiu (preparat proaspăt și/sau colorat)Preţ: 13 lei
Cultură secreții vaginale (cu antibiogramă după caz)Preţ: 40 lei

Modalitatea de infectare poate fi pe cale sexuală, dar și contactată de la baie, de la un prosop, colacul toaletei sau lenjeria folosită în comun. Din păcate, multe dintre bolile enumerate nu prezintă simptome, astfel încât e posibil să fii bolnav fără să știi.

Infecții urogenitale bărbați
Examen microscopic pe frotiu (preparat proaspat și/sau colorat)Preţ: 13 lei
Cultură secreție uretrală (cu antibiogramă după caz)Preţ: 39 lei

10

România prezintă una dintre cele mai ridicate rate a mortalității prin cancer de col uterin. De aceea, îți recomandăm ca o dată pe an să îți faci testul Babeș Papanicolaou (PAP) și testarea pentru infecția cu HPV.

Depistare cancer col uterin
Screening cancer cervical (PAP test în mediu lichid + HPV ADN)Preţ: 200 lei

De asemenea, unele tipuri de HPV pot afecta și bărbații, determinând vegetații veneriene, cancer anal sau genital.

Bărbați HPV
HPV – genotipare în secretie uretralăPreţ: 252 lei

Majoritatea bolilor cu transmitere sexuală nu au simptome vizibile. Astfel că, dacă nu te-ai protejat, s-ar putea să fii bolnav fără să ştii. Vestea bună este că multe dintre acestea pot fi tratate, aşa că cel mai bine este să îţi faci câteva teste cât de repede posibil.

Boli cu transmitere sexuală
Serologie sifilisPreţ: 20 lei 
Anti – HIV 1+2Preţ: 30 lei
Hepatita B (screening)Preţ: 30 lei
Hepatita C (screening)Preţ: 50 lei
Mycoplasma şi ureaplasmaPreţ: 70 lei
 Chlamydia şi gonorreaPreţ: 80 lei

Informațiile oferite sunt doar orientative și nu înlocuiesc dignosticul medicului. În cazul în care valorile de pe buletinul de analize nu se încadrează în norma, îți recomandăm să prezinți rezultatele personalului specializat pentru a primi un tratament corespunzător.

 

Promoţia este valabilă în perioada 1 martie 2018 31 mai 2018, și poate fi accesată doar de studenți, la prezentarea carnetului (legitimației) de student vizate pe anul în curs și cartea de identitate. Promoţia este adresată pacienţilor care doresc să-şi verifice starea de sănătate în scop preventiv şi care nu au trimitere de la medic. De asemenea, anumite teste se pot efectua numai în centrele Synevo unde există posibilitatea recoltării probelor ginecologice. Lista centrelor este disponibilă aici.

Abonează-te la Newsletter