facebook instagram

Spitale

Laboratorul Synevo din cadrul Spitalului Clinic Judetean Constanta

Investiţie de 700 000 de euro

Pe 14 octombrie 2010, Synevo Romania a inaugurat, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa (SCJU), unul dintre cele mai moderne laboratoare de analize din România. Noul laborator poate efectua peste 1.000 de teste clinice diferite, multe dintre ele nefiind, în trecut, accesibile pacienţilor decât în cadrul clinicilor private. Contractul încheiat de Synevo cu SCJU are o durată de 15 ani, iar investiţia totală se ridica la un milion de euro, din care 700.000 au fost alocaţi pentru renovarea spaţiului şi aparatura de ultimă generaţie. Toate acestea pentru ca pacienţii spitalului să beneficieze de analize medicale cu un înalt grad de acurateţe, fapt care contribuie în mod hotărâtor la creşterea calităţii actului medical.

Avand în vedere că este un contract pe timp îndelungat, vom continua să investim în aparatură, dar nu numai. În timp, cu siguranţă vor apărea noi aparate, noi metode de lucru, iar noi nu vom rămâne pe loc”, a declarat domnul Virgil Ivan, Director General Synevo Romania.

Dotări de ultimă oră

Una dintre noutăţile importante din dotarea laboratorului este circuitul vacuumatic prin care se transmit probele. Acestea sunt introduse în capsule speciale şi apoi pleacă pe un sistem de conducte, câştigându-se astfel timp preţios, întrucât personalul nu mai este nevoit să se deplaseze cu probele în incinta sau în afara laboratorului. De asemenea, pentru eliminarea oricăror riscuri, toate încăperile laboratorului sunt securizate, iar accesul în incintă este restricţionat. Noul laborator este deservit de 30 de specialişti.

Analize în serviciul pacienţilor

Investiţia, aşteptată de ceva timp de constănţeni, este lăudată de medicii spitalului judeţean, ei precizând că, de acum înainte, pacienţii nu trebuie să-şi mai facă griji în ceea ce priveşte acurateţea analizelor medicale. Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat: “Laboratorul are o paletă foarte mare de analize, ceea ce înseamnă foarte mult pentru un spital de urgenţă. Este o îmbunătăţire a activităţii medicale pe viitor

Despre beneficiile noului laborator a vorbit şi managerul SCJU, Dr. Dan Căpăţână: “Banul public va fi acum cheltuit într-un mod eficient, în avantajul bolnavilor, în primul rând. Vor fi analize de calitate şi sigure. Sunt peste o mie de teste care se pot solicita, unele chiar în premieră pentru Romania.”

 

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.