facebook instagram

Synevo găzduieşte întâlnirea specialiştilor în reproducere asistată (FIV)

Syn-evenimentJoi, 21 mai, în amfiteatrul Synevo Bucureşti s-au întâlnit 54 de medici ginecologi specializaţi în fertilizare in vitro. Medicina Reproductivă este un domeniu de vârf care evoluează ştiinţific rapid in România prin Centre de Reproducere Asistată, cu o rată de succes similară cu cele din Vestul Europei.

Din programul ştiinţific al evenimentului amintim: Infertilitatea cuplului și iarna demografică a României – Prof. Dr. Radu Vladăreanu; Ovarian aging – Conf. Dr. Denisa Protopopescu; Endometrioza şi infertilitatea – Dr. Florin Adrian Dorneanu; Activitatea de reproducere asistată în România. Provocări în anul 2015 – Dr. Laura Dracea. În paralel, companii farmaceutice au expus noutăţile în tratamentul infertilităţii: Merck, MSD, Ferring, Gedeon Richter, Astra Zeneca, Sodimed, bănci de celule stem: Lifeline, dar şi noutăţi în diagnosticul de laborator: Roche Diagnostics.

Evenimentul a avut ca scop, pe lângă update-ul ştiinţific, unificarea specialiştilor din cele 5 societăţi într-o singură Societate Naţională.

“Este mai necesar ca oricând să existe şi în România o voce unica, puternică a profesioniştilor în Reproducere Asistată capabilă să dialogheze cu societatea civilă, cu instituţile statului în folosul pacienţilor care se tratează în România în ce priveşte: Legea Reproducerii Umane Asistate, Programul Naţional de Reproducere Umană Asistată, Registrul Naţional de FIV, Donatori etc.” Prof. Dr. Mircea Onofriescu – VicePreşedinte SROG, iniţiatorul acestui eveniment.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în ţara noastră fertilitatea a intrat pe un trend descendent accentuat. În prezent, rata este de 1.3 copii per femeie, una dintre cele mai scăzute valori din Europa. Se estimează că în acest ritm România va ajunge în anul 2050 la o populaţie de doar 14 milioane de locuitori, faţă de aproximativ 19 milioane, cât sunt în prezent. De asemenea, estimările pe baza acestor date mai subliniază un alt fapt îngrijorator: în anul 2060  aproape 35%  din populaţia României va fi formată din persoane de peste 65 de ani.

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.