facebook instagram

Synevo inaugureaza primul laborator din cadrul proiectului intrajudetean Suceava

La sfârşitul săptămânii trecute Synevo a inaugurat noul laborator de analize medicale al Spitalului Judeţean Suceava. Acesta face parte din primul proiect intrajudeţean de laboratoare din Romania realizat de compania Synevo şi este cea mai mare investiţie privată în sectorul public al serviciilor medicale de laborator. Proiectul a fost posibil în urma externalizării simultane, prin licitaţie, a serviciilor de laborator a trei spitale din judeţul Suceava (Spitalul Judeţean Suceava, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc) şi adjudecarea acestor servicii de către Synevo.

 

leeerLaboratorul Spitalului Judeţean Suceava devine astfel centru zonal de coordonare şi dispune de o infrastructură modernă ce-i va permite interconectarea informaţională şi logistică cu celelate doua laboratoare din judeţ şi, nu în ultimul rând, cu întreaga reţea de laboratoare Synevo.

Iulian Popescu, Ministrul Secretar de Stat – “Ideea parteneriatului public-privat este într-adevăr o soluţie pentru a rezolva nevoia de investiţii din sistemul sanitar. Sper ca modelul care se creează la Suceava va fi util şi altor judeţe din tară”.

 

Virgil Ivan, Director Synevo România – “Finalizarea primei etape a proiectului intrajudeţean Suceava este pentru noi un pas important. Aceasta se întâmplă la scurtă vreme dupa lansarea unei identităţi noi şi vine să confirme misiunea pe care Synevo şi-a asumat-o, de a contribui la creşterea calităţii actului medical”.

 

Având în vedere dispunerea geografică a spitalelor în cadrul judeţului Suceava, prin acest proiect, Synevo va putea acoperi necesitătile pentru servicii de laborator ale pacienţilor domiciliaţi în localităţile aflate în jurul şi de-a lungul căilor de comunicaţie rutieră dintre cele trei spitale. Astfel, aproximativ 65% din populaţia acestui judeţ va beneficia de servicii de laborator moderne, verificate calitativ internaţional, integrate, stocate într-o bază de date informatizată, servicii cu un raport cost / calitate extrem de performant. Informatizarea întregului sistem la standardele Synevo va permite stocarea şi prelucrarea datelor astfel încât se va obţine acces extrem de rapid la rezultatele medicale. În plus, Direcţia de Sănătate Publica Judeţeană va putea monitoriza în orice moment starea de sănătate a populaţiei din judeţ”.

 

Proiectul se va finaliza la sfarşitul lunii iunie când se vor deschide şi celelelate două laboratoare din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi şi a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, investiţiile totale ridicându-se la peste 30 de miliarde de lei.

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.