facebook instagram

Synevo – Rezultate financiare pentru prima jumatate a anului 2005

Synevo International, divizia serviciilor de laborator a grupului Medicover, a continuat sa raporteze o crestere semnificativa in al doilea trimestru cu venituri de €3.1 milioane, reprezentind o crestere de 55% fata de perioada similara a anului 2004 si €6.3 milioane pentru primele 6 luni respectiv o crestere de 63% fata de anul trecut. Rata cresterii interne a fost de 35% pentru al doilea trimestrul si respectiv de 45% pentru primul semestru. Venitul din serviciile de laborator reprezinta 20% din total venituri ale Grupului Medicover pentru primul semestru, in crestere de la 18% din total venituri pentru aceeasi perioada a anului 2004.

Serviciile de laborator din Romania au totalizat €1.9 milioane in al doilea trimestru si €4.0 milioane in prima jumatate a anului ceea ce reprezinta o crestere interna de 30% si respectiv 41%. Veniturile din Polonia s-au ridicat la €1.2 milioane pe cel de-al doilea trimestru si la €2.3 milioane pe primele 6 luni ale anului, ceea ce reprezinta mai mult decat dublul nivelului din anul anterior, a carei crestere interna a fost de 50% si 57%.

Ca urmare a lansarii anul trecut in Romania a noii identitati de marca, in al doilea trimestru al anului curent s-a lansat in Polonia “Synevo – Servicii de Laborator Medicover”, inlocuind o serie de marci existente rezultate ale unor achizitii multiple.

La finalul perioadei de raportare s-a finalizat achizitia in Polonia a serviciilor de laborator Eurolab, cu sediul in Lodz, in vestul Poloniei. Eurolab are o prezenta puternica pe piata si ofera un plus de acoperire geografica care vine sa o completeaza pe cea existenta. In urma acestei achizitii suplimentare afacerea se va putea dezvolta pe o scara si la un volum mai mare. Eurolab aduce un venit anul de aproximativ €3 milioane si va contribui in mod pozitiv la rezultatele grupului. Prin aceasta achizitie, serviciile de laborator din Polonia vor ajunge la aproximativ aceeasi marime cu cele din Romania in ceea ce priveste numarul de teste si veniturile.

La nivel de grup, eforturile se vor concentra pe cresterea activitatilor din domeniul studiilor clinice in ambele piete, urmarind sa beneficieze de avantajul acoperirii geografice largi din Europa Centrala si de Est precum si asigurarea calitatii serviciilor.

Synevo Romania este lider pe piata avand acoperire la nivel national prin 8 laboratoare in Bucuresti si judetele Cluj, Constanta, Satu Mare si Suceava la care se adauga 12 centre de recoltare.

Mihaela Barbu
Marketing Director Synevo
mihaela.barbu@synevo.ro
021 315 1910

www.synevo.ro

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.