facebook instagram

Synevo România sărbătoreşte Ziua Internațională a Asistentului Medical prin educație medicală continuă

Synevo România a sărbătorit 12 mai, Ziua Internațională a Asistenților Medicali, prin organizarea unei noi sesiuni de cursuri, care au ca scop educația medicală continuă a cadrelor sanitare medii.

Amfiteatrul Laboratorului Central Synevo a găzduit primul curs din acest an, cu denumirea „Sisteme de recoltare, tehnici, proceduri și particularități”.  Evenimentul a reunit 63 de asistenți medicali din spitalele publice partenere, care-și desfășoară activitatea pe secții cu specialități diferite (obstetrică-ginecologie, neonatologie, neurologie, diabet și nutriție, chirurgie, oncologie, pneumologie, gastroenterologie, medicină internă, boli infecțioase etc.). Tematica a fost diversificată, participanții arătând un real interes pentru subiectele abordate.

Programul cursului a fost structurat în două părți – teoretică și practică. Temele științifice au fost susținute de către medicii de Laborator Synevo – Dr. Violeta Cristea și Dr. Antoanela Curici.

 • Microbiologia  – particularități în recoltarea produselor patologice
  Dr. Violeta Cristea, Medic Primar Medicină de Laborator, şef departament Microbiologie Synevo România
 • Lichidele de puncție, produse biologice pentru diverse investigații (pulmonare, gastroenterologice, neurologice)
  Dr. Violeta Cristea, Medic Primar Medicină de Laborator, şef departament Microbiologie Synevo România
 • Gastropanel – test neinvaziv de investigații
  Dr. Antoanela Curici, Medic Primar Medicină de Laborator, şef Laborator Synevo România
 • Tipuri de teste HPV
  Dr. Antoanela Curici, Medic Primar Medicină de Laborator, şef Laborator Synevo România

Fluxul probelor biologice în Laboratorul Synevo (trierea probelor, înregistrarea, centrifugarea, introducerea lor în aparate, validarea rezultatului, transmiterea rezultatelor) – etapa practică

La finalul cursului, ca de fiecare dată, participanții au dat un test de evaluare a cunoștințelor acumulate pe parcursul workshop-ului. De asemenea, în timpul prezentărilor s-au purtat discuții legate de subiectele dezbătute, s-a pus accentul pe importanța existenței echipelor multidisciplinare și s-a subliniat rolul asistentului medical, acesta fiind un membru important într-o astfel de echipă.

Cursul a fost creditat de către Ordinul Asistenților Medicali din București cu 8 puncte EMC.

Tur_dr Cristea_poza 1

poza 1

dr cristea 2dr curici 3

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.