facebook instagram

Laboratorul Central de Referinta Synevo Romania

O premieră pe piaţa serviciilor medicale de laborator din ţara noastră

Amplasat pe Platforma Comercială Bucureşti Militari Chiajna, noul laborator Synevo se distinge prin designul ultramodern, o replică exterioară a dotărilor sale de ultima oră. Inaugurat în decembrie 2010, laboratorul este rezultatul unei investiţii de de 10 milioane de Euro, cea mai mare din piaţă privată de laboratoare din România. Echipat cu aparatură unică în ţara noastră, noul laborator poate efectua analize deosebit de complexe într-un timp mult mai scurt şi cu o marjă de eroare mult mai mică decât până acum.

„Prin cele 1.200 tipuri de teste Synevo, ne bucurăm să punem la dispoziţia clinicienilor cele mai rapide instrumente de prevenţie, de obţinere a unui diagnostic diferenţial şi de monitorizare a tratamentului pacienţilor”, declară Directorul General Synevo România.

Analize de ultimă oră pentru prevenirea cancerului de col uterin

Una dintre noutăţile propuse de Synevo este platforma completă de citologie în mediu lichid, care aduce, în premieră în România, analiza computerizată a imaginii, crescând cu peste 60% detecţia leziunilor cu risc mărit implicate în apariţia cancerului de col uterin. Testul Babeş-Papanicolau, recoltat în mediu lichid şi prelucrat robotizat, ajută medicul să scurteze timpul necesar diagnosticării acestei afecţiuni la 7 zile, faţă de două săptămâni sau chiar luni de zile cât durează în prezent. Astfel, Synevo se implică activ în lupta împotriva cancerului de col uterin, a cărui rată anuală a mortalităţii plasează România pe primul loc în Europa.

De altfel, prin noul laborator Synevo, medicul ginecolog are la dispoziţie kitul complet de teste necesare pentru menţinerea sănătăţii femeii: testul Papanicolau şi testarea HPV, două teste de elecţie în prevenţia cancerului de col uterin, screening-ul prenatal prin dublu şi triplu test pe Delfia Xpress, care reduce rezultatele fals pozitive în diagnosticarea malformaţiilor fetale, gama completă de teste în diagnosticarea infecţiilor şi bolilor grave.

De asemenea, specialiştii în infertilitate au la dispoziţie acum două teste necesare în identificarea cauzelor infertilităţii masculine: testul MAR şi testul de depistare a microdeleţiilor pe cromozomul Y.

Noutăţi în diagnosticarea şi tratarea alergiilor

Bolile alergice afectează aproximativ 15-25% din populaţie, iar numărul cazurilor de boală este în continuă creştere. Prin intermediul noului laborator Synevo, medicii specialişti au acces la peste 500 de tipuri diferite de teste pentru diagnosticarea alergiilor, laboratorul find dotat cu cel mai mare analizor de teste pentru alergeni. Testele serologice au avantajul că: se efectuează dintr-o singură probă de sânge, sunt non-invazive (foarte important pentru copiii mici care pot dezvolta o reacţie alergică chiar şi la o cantitate foarte redusă de alergen şi apariţia unui şoc anafilactic) şi nu este necesară întreruperea unui tratamentului.

Toate aceste progrese sunt datorate, în mare măsură, dotărilor ultramoderne ale laboratorului. Dacă într-un laborator “clasic” probele sunt desfăcute manual, iar dozarea pentru fiecare tip de analiză se face tot manual, în laboratorul Synevo întreg acest proces este robotizat, pentru a se elimina eroarea umană. Aparatele, al căror preţ ajunge la jumătate de milion de euro, procesează până la 3.500 de teste pe oră.

Noi investiţii Synevo în viitorul apropiat

În acest moment, Synevo oferă o gamă completă de teste de laborator în hematologie, chimie, microbiologie, imunologie, alergologie, toxicologie şi biologie moleculară şi colaborează cu peste 100 de centre şi laboratoare de analize medicale private. În laboratoarele Synevo România se efectuează anual peste 8 milioane de teste.

[flv:https://www.synevo.ro/wp-content/uploads/2011/03/Intro_Synevo_Rom_Web.flv 640 480]

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.