facebook instagram

Workshop “Metode moderne în screeningul prenatal de trimestru I”

curs Sâmbătă 20 iunie, la Hotel Novotel, Synevo a organizat un workshop “Metode moderne în screeningul prenatal de trimestru I”. Evenimentul a fost moderat de Dr. Marius Calomfirescu, supraspecializat din 2005 în Medicina Materno-Fetală.

La simpozion au participat 43 medici ginecologi specializaţi în monitorizare de sarcină din Bucureşti, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Braşov, Iaşi, Bacşu şi Suceava şi a avut ca obiectiv obţinerea on-line a certificatului teoretic furnizat de Fetal Medicine Foundation din UK, softul în care se face corelaţia statistică dintre parametrii biochimici şi parametrii ecografici (translucenţa nucală) pentru evaluarea riscului de anomalii fetale cromozomiale.

La Synevo, serviciul se numeste Dublu Test (parametrii biochimici – Kryptor) şi conţine: Free beta HCG (subunitatea beta liberă a HCG – gonadotropina corionică umană) şi PAPP-A (proteina plasmatică asociată sarcinii).DSC_0009
Datorită preciziei măsurării şi reproductibilitaţii foarte bune a rezultatelor obţinute la determinarea parametrilor biochimici, platforma analitică Kryptor, existentă în Synevo, a fost certificată de către Fetal Medicine Foundation (FMF) pentru a fi folosită în screening-ul prenatal neinvaziv.

Dublul Test sau screeningul prenatal din trimestrul I de sarcina este o procedură medicală ce permite investigarea şi depistarea problemelor de sănătate ale fătului.  Acesta presupune parcurgerea a două etape: ecografia şi examenul de sânge sau parametrii biochimici. Scopul este identificarea celor mai grave şi periculoase afecţiuni congenitale, precum sindromul Down sau malformaţii ale inimii.
Sindromul Down sau trisomia 21 reprezintă o afecţiune cromozomială cauzată de prezenta unui cromozom 21 suplimentar. Copiii cu sindrom Down suferă de o anumită dificultate de învăţare şi de retard mintal. Severitatea handicapului diferă în funcţie de persoană şi, în cazul în care rezultatul va fi unul pozitiv, dublul test poate preciza gradul de handicap în momentul naşterii.

Mai multe detalii despre Dublu test (parametrii biochimici – Kryptor)

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.