facebook instagram

Ziua Synevo Craiova, 30 mai 2019

Ziua Synevo Craiova, 30 mai 2019

 

Scopul evenimentului: lansare test NIPT Veracity & Veragene și  teste advance utilizate în ginecologie.

Evenimentul Ziua Synevo Craiova, organizat sub forma unui curs în parteneriat cu Fundația Medicina din Brașov, la Hotel Ramade Plaza, a avut ca temă “Eficienţa în diagnosticul paraclinic al patologiei obstetricale şi ginecologice”.

Evenimentul din acest an a avut ca focus lansarea unui nou test NIPT, din generatia a III-a, Veracity & Veragene care ajută medicii care monitorizează sarcini să depisteze cauzele malformațiilor fetale la sarcinile cu risc mediu: aneuploidii autozomale și trisomii 21, 18, 13, aneuploidiile cromozomilor sexuali, microdelețiile cromozomiale și mutațiile punctiforme. Noul test este unul dintre cele mai avansate și rentabile teste de pe piață si poate fi efectuat din saptamana a 10-a de sarcina. Cunoașterea riscului sarcinii permite luarea unor decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește diagnosticul, prevenția și managementul clinic mai bune și tratamentul adecvat.

Dintre leaderii de opinie care au prezentat informații știintifice de ultimă oră menționăm: Conf. Dr. Dominic Gabriel Iliescu, Conf. Dr. Ștefania Tudorache, Conf. Dr. Costin Berceanu, Șef. Lucr. Dr. Corina Răducanu Lichiardopol, Șef Lucr. Dr. Lorena Dijmărescu și Șef Lucr. Alexandru Comănescu.

Evenimentul a fost moderat de către Prof. Dr. Nicolae Cernea. Șef Lucr. Dr. Radu Ursu, medic primar în Departamentul de Genetica Medicală Synevo, a prezentat lucrarea cu tema: “Noi afecţiuni genetice depistabile prin testarea prenatală non-invazivă”. Dr. Cristina Mambet, medic primar Hematologie și medic specialist Medicină de Laborator în Synevo, a prezentat lucrarea: “Managementul sindroamelor anemice în sarcină“. (programul sesiunii stiintifice atașat)

La eveniment au participat peste 80 medici specialisti în Obstetrică – Ginecologie și Endocrinologie.

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.