facebook instagram

Ziua Synevo Sibiu, 22 mai 2019

Ziua Synevo Sibiu, 22 mai 2019

Scopul evenimentului: lansare test NIPT Veracity & Veragene, Markerii de preeclampsie, promovare teste advance utilizate în pediatrie, teste advance utilizate în ginecologie și pediatrie.

Evenimentul Ziua Synevo Sibiu, organizat sub forma unui curs în parteneriat cu Facultate de Medicină din Sibiu, la Hotel Continental Forum, a avut ca temă “Eficienţa în diagnosticul paraclinic al patologiei obstetricale, ginecologice şi pediatrice”.

Evenimentul din acest an a avut ca focus lansarea unui nou test NIPT, din generatia a III-a, Veracity & Veragene care ajută medicii care monitorizează sarcini să depisteze cauzele malformațiilor fetale la sarcinile cu risc mediu: aneuploidii autozomale și trisomii 21, 18, 13, aneuploidiile cromozomilor sexuali, microdelețiile cromozomiale și mutațiile punctiforme. Noul test este unul dintre cele mai avansate și rentabile teste de pe piață si poate fi efectuat din saptamana a 10-a de sarcina. Cunoașterea riscului sarcinii permite luarea unor decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește diagnosticul, prevenția și managementul clinic mai bune și tratamentul adecvat.

Dintre leaderii de opinie care au prezentat informații știintifice de ultimă oră menționăm: Prof. Dr. Sanda Marchian, Conf. Dr. Radu Chicea, Conf. Dr. Valeria Văleanu, Șef Lucr. Dr. Dragoș Popescu și As. Univ. Dr. Dragoș Albu. Șef Lucr. Dr. Radu Ursu, medic primar în Departamentul de Genetica Medicală Synevo, a prezentat lucrarea cu tema: “Noi afecţiuni genetice depistabile prin testarea prenatală non-invazivă”. (programul sesiuni știintifice atașat).

Dintre speakerii, lideri de opinie locali, care au prezentat lucrări în cadrul sesiunii de Pediatrie amintim: Dr. Corina Porr, Dr. Rareș Pătru și Dr. Raluca Costea. Dr. Marcela Ionescu și Dr. Mihai Stoicescu, de la Spitalul Marie Curie din București în cadrul căruia Synevo deține un laborator de analize, au prezentat două studii de caz interesante care au susținut rolul de diagnostic al testelor de laborator. (programul sesiuni știintifice atașat).

La eveniment au participat peste 330 medici dintre care 120 de specialisti în Obstetrică – Ginecologie și 214 specialiști la sesiunea de pediatrie: pediatri și MF cu specializare în pediatrie.

Evenimentul a fost creditat de către Colegiul Medicilor Romania cu 12 ore EMC.

 

 

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.