Campanie încheiată: Prevenția și diagnosticul precoce al cancerului
În fiecare an, în România, aproape 100 de mii de oameni primesc diagnosticul de cancer. Și asta deși cancerul POATE fi PREVENIT și TRATAT atunci când este diagnosticat la timp!
Cum? Prin controale medicale periodice și teste de screening efectuate cu regularitate, în funcție de anumiți factori, cum ar fi semnele și simptomele clinice prezente, istoricul personal al afecțiunilor medicale, istoricul familial de cancer sau de alte boli asociate, stilul de viață, factori externi de risc etc.
Controlul medical efectuat cu regularitate la medicul de familie, analizele uzuale și testările recurente, pot contribui, alături de menținerea unui stil de viață sănătos, la prevenirea, diagnosticarea și tratarea timpurie a cancerului.
Pentru că ne dorim să îți fim alături, lansăm campania OncoPrevent, o campanie de combatere a cancerului prin educare, informare și prevenție, în care acordăm 20% reducere la o serie de analize medicale care te pot ajuta să descoperi din timp cele mai frecvente tipuri de cancere. Campania este valabilă în perioada 25.10 – 31.03.2024 și poate fi accesată atât online, cât și direct din centrele de recoltare Synevo.
În plus, clienții Synevo de peste 40 de ani, care au efectuat analize de laborator în cadrul centrelor noastre începând cu 01.10.2023 pot solicita voucher-ul de reducere Medicover din oricare locație Synevo participante, prin intermediul căruia potbeneficia discountul 35% la serviciile de imagistică Medicover.
Ce înseamnă screening pentru cancer?
Screening-ul constă în realizarea de diferite investigații medicale înaintea apariției simptomelor care să te îngrijoreze. Aceste investigații ar putea include:
anamneza – stabilirea istoricului tău medical și a factorilor ereditari / genetici;
analize de laborator – analize de sânge, de urină, de țesut ori alte substanțe din corp;
imagistică medicală – radiografii, CT (computer tomograf) ori alte investigații imagistice care pot fi mai mult sau mai puțin invazive;
teste ADN – teste de laborator ce presupun analizarea celulelor și a țesuturilor pentru a identifica eventuale modificări ale genelor ori cromozomilor; aceste modificări ar putea indica riscul unui pacient de a dezvolta anumite afecțiuni.
Efectuarea cu regularitate a acestora reprezintă o măsură extrem de importantă deopotrivă pentru prevenirea și pentru diagnosticarea precoce a cancerului. Diagnosticarea timpurie crește rata de succes a tratamentelor și, totodată, rata de supraviețuire.
Screening-ul e cea mai sănătoasă abordare de a fi cu un pas înaintea cancerului. Informează-te și descoperă metodele de screening.
Co-testarea reprezintă un prim pas în profilaxia cancerului de col uterin, o abordare de screening adoptată de multe sisteme de sănătate din Europa, ce presupune efectuarea concomitentă a testelor PAP și HPV. Beneficiul principal îl reprezintă posibilitatea integrării unor informații medicale valoroase, obținute dintr-o recoltare unică. Disconfortul pacientei fiind astfel minimizat.
Totodată, co-testarea PAP și HPV permite obținerea unor date mult mai precise, în demersul de identificare a unei patologii maligne și, astfel, tranșarea cât mai timpurie a unor decizii terapeutice eficiente, salvatoare de viață.
Screening-ul pentru cancer de prostată
De cele mai multe ori, cancerul de prostată este asimptomatic. Diagnosticul în astfel de cazuri se bazează pe valorile antigenului specific prostatic (PSA) sau se stabilește prin tușeu rectal. Astfel, screening-ul este extrem de important. La Synevo, pentru pacienţii care au rezultate PSA cu valori cuprinse între 4 şi 10 ng/mL („zona gri”) şi cu tuşeu rectal negativ, se recomandă determinarea free-PSA din aceeasi probă. Examenul de laborator oferă și valorile raportului freePSA/PSA total. Efectuarea de rutină a acestui test, are ca scop reducerea numărului de biopsii. Screening-ul pentru cancer de prostată este cu atât mai important pentru bărbații care au rude apropiate (tată, frate) cu acest diagnostic. Riscul de cancer de prostată este dublu în cazul acestora, în special dacă afecțiunea a fost identificată la o vârstă tânără.
Screening-ul pentru cancer colorectal prin evidențierea hemoragiilor oculte în materiile fecale ar trebui sa înceapă în jurul vârstei de 50 ani. Testul de hemoragii oculte în materii fecale identifică prezența sângelui în scaun – un indicator important pentru stabilirea necesității unor investigații suplimentare. În cazul prezenței în familie a cazurilor de tumori colorectale, screening-ul ar trebui să înceapă mai devreme, în jurul vârstei de 40 de ani, sau cu 10 ani mai devreme decât vârsta celei mai tinere rude din familie diagnosticată cu această patologie.
Colonoscopia este o explorare invazivă ce va oferi medicului date importante despre eventuala prezență a polipilor sau a tumorilor colorectale. Depistarea timpurie a polipilor pe colon este extrem de importantă, aceștia reprezentând leziuni precanceroase. Totuși, este important de reținut că majoritatea polipilor colonici sunt inofensivi și nu se transformă malign.
35% reducere la investigațiile de imagistică Medicover
Investigațiile de imagistică
Investigațiile de imagistică reprezintă o componentă importantă în screening-ul pentru cancer. De aceea, Medicover România se alătură inițiativei OncoPrevent și desfășoară o campanie în parteneriat cu Synevo, oferind un discount de 35% la serviciile de screening pentru cancer efectuate în rețeaua de centre Medicover din București și din țară.
Pot beneficia de campanie clienții Synevo de peste 40 de ani, care au efectuat analize de laborator în cadrul centrelor noastre începând cu 01.10.2023 și care solicită voucher-ul de reducere în centrele Synevo participante.
Voucherul poate fi utilizat exclusiv în rețeaua națională de clinici și spitale Medicover indicată în Regulamentul Campaniei disponibil aici, iar pentru a beneficia de discountul de 35%, este necesară o programare telefonică în prealabil.
* Regulamentul Campaniei promoționale „OncoPrevent 2023” este disponibil aici.
Actul adițional nr. 1 al campaniei promoționale „OncoPrevent 2023” este disponibil aici.
Actul adițional nr. 2 al campaniei promoționale „OncoPrevent 2023” este disponibil aici.
Synevo România își rezervă dreptul de a modifica și/ sau completa oricând termenii și condiţiile acestei campanii promoţionale, precum și dreptul de a suspenda, întrerupe și/ sau prelungi oricând desfășurarea campaniei promoţionale, urmând ca aceste modificări să intre în vigoare numai după aducerea la cunoștinţa publicului prin publicarea lor pe pagina de campanie. Synevo nu își asumă răspunderea pentru luarea la cunoștință de către participanți a modificărilor aduse termenilor și condiţiilor prezentei campanii promoţionale cât timp acestea sunt comunicate către public.