Informații pentru Asigurații CAS
Condiții privind Programările și Recoltările Analizelor C.A.S.* din București și Ilfov
* CASMB – Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București
C.A.S. Ilfov – Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov
În ultimele 3 zile lucrătoare din luna în curs, dacă plafoanele sunt deja alocate. În caz contrar, programările se efectuează după comunicarea plafoanelor alocate de fiecare dintre casele de asigurări menționate.
În primele zile din luna următoare, conform programării stabilite anterior și după programul de recoltare al fiecărui centru din București și Ilfov.
Recoltările se fac de la ora deschiderii centrului și până la ora 14.00.
Recoltările C.A.S. nu se efectuează sâmbăta, duminica sau în sărbătorile legale!
Probele de urină și materii fecale vor fi predate în ziua recoltării. În caz contrar, aceste analize nu vor putea fi efectuate ulterior.
În oricare centru Synevo din București și din Ilfov.
Ce documente sunt necesare pentru recoltările CAS?
Programările și recoltările se vor face în limita bugetului alocat de CASMB și CAS Ilfov.
După efectuarea programărilor, Synevo România oferă posibilitatea asiguraților caselor menționate mai sus să solicite înscrierea pe lista de așteptare, aceștia putând fi contactați telefonic pentru o programare în cazul redistribuirii plafonului rămas disponibil (de exemplu, prin neprezentarea la recoltare a unora dintre pacienții programați sau în cazul suplimentării plafoanelor de către C.A.S.).
Lista de așteptare este valabilă numai în luna pentru care s-a solicitat programarea.
*Procedura poate suferi modificări, de aceea, vă recomandăm să consultați secțiunea „Ultimele știri” de pe website.
Pentru informații suplimentare de recoltările CAS din alte orașe
Investigațiile de Laborator ce pot fi solicitate laboratoarelor Synevo la recomandarea medicilor de familie și specialiști
Nota 1Citește mai mult
*) Un set cuprinde 1 – 4 teste și se decontează maxim 2 seturi; se efectuează la recomandarea medicilor de specialitate din specialitățile oncologie și hematologie sau fără recomandarea medicului specialist pe răspunderea medicului de pe anatomie patologică atunci când apreciază necesar pentru stabilirea diagnosticului.
**) Laboratoarele înscriu pe buletinele de analiză rata estimată a filtrării glomerulare (eRGF) prin formula CKD-EPI 2009 la fiecare determinare a creatininei serice, pentru asigurații care au evidențiat pe biletul de trimitere pentru investigații paraclinice că aceasta este evidențiat – management de caz pentru boala cronică de rinichi. În situația în care pe buletinele de analiză ale pacienților cu management de caz, nu este înscrisă rata estimată a filtrării glomerulare (eRGF), investigația nu se decontează de casa de asigurări de sănătate.
*1) Investigații paraclinice ce pot fi recomandate de medicii de familie și de medicii cu competență/atestat de îngrijiri paliative care au încheiat contract cu casele de asigurări de sănătate pentru furnizare de îngrijiri paliative în ambulatoriul clinic.
*2) Investigații paraclinice ce pot fi recomandate și de medicii de familie numai pentru gravide și contacții cazurilor diagnosticate de medicii de specialitate.
*3) Se decontează numai dacă este efectuat de medicul de laborator sau de specialiști cu studii superioare nemedicale care au specializare în hematologie în cazul în care hemoleucograma completă prezintă modificări de parametri, fără recomandarea medicului specialist sau de familie, pe răspunderea medicului de laborator.
*4) Se decontează numai în cazul în care VDRL sau RPR este pozitiv, fără recomandarea medicului de familie sau a medicului de specialitate din specialitățile clinice, pe răspunderea medicului de laborator.
*5) Se decontează numai în cazul în care cultura este pozitivă, fără recomandarea medicului de familie sau de specialitate din specialitățile clinice, pe răspunderea medicului de laborator. Se decontează o antibiogramă/antifungigramă, după caz, pentru fiecare din culturile pozitive identificate.
*6) Se recomandă pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice, de către medicii de specialitate din specialităţile clinice oncologie şi hematologie şi de către medicii de specialitate urologie pentru diagnosticul diferenţial al cancerului de prostată. Această investigaţie se decontează şi fără recomandarea medicului de specialitate din specialităţile clinice, numai pentru valori determinate ale PSA cuprinse între 4 – 10 nanograme/ml sau între 4 – 10 micrograme/litru, pe răspunderea medicului de laborator.
*7) Tariful cuprinde bloc inclus la parafină, secționare, colorare hematoxilin-eozină și diagnostic histopatologic.
*8) Investigații paraclinice ce pot fi recomandate de medicii de familie, pentru asigurații care au evidențiat pe biletul de trimitere pentru investigații paraclinice management de caz pentru HTA, dislipidemie, diabet zaharat tip 2, astm bronșic, boală cronică respiratorie obstructivă (BPOC) și boală cronică de rinichi, după caz.
*9) Investigații paraclinice ce pot fi recomandate și de medicii de familie pentru copiii cu grupa de vârstă 2 – 5 ani inclusiv, în cadrul serviciilor medicale preventive.
*10) Investigaţii paraclinice ce pot fi recomandate de medicii de familie pentru pacienţii adulţi asimptomatici, de orice vârstă, în cadrul serviciilor medicale preventive.
Nota 2Citește mai mult
Pentru culturile bacteriene și fungice, prețul include toate etapele diagnosticului: examene microscopice, cultură și identificare.
Nota 3Citește mai mult
Toate examinările histopatologice, citologice și imunohistochimice (cu excepția testelor imunohistochimice) din pachetul de bază din ambulatoriu se efectuează numai pentru probele recoltate în cabinetele de specialitate din ambulatoriu; din piesele recoltate din ambulatoriu pot fi prelevate maxim 6 blocuri.