Rolul analizelor de laborator pentru indicația de tratament cronic al obezității folosind noile terapii
Obezitatea, la prima vedere, poate avea o definiție simplistă prin prisma faptului că, dacă o persoană consumă mai multe calorii față de necesarul metabolic, acumulează în greutate, însă, în literatura medicală de specialitate, acest concept nu se rezumă doar la atât.
Obezitatea este o boală cronică complexă, iar pierderea în greutate nu este doar o problemă de a reduce aportul caloric și de a evita sedentarismul. Cercetările din ultima perioadă au demostrat că obezitatea poate fi influențată de genetică, fiziologie, mediu, condiții de muncă și educație, precum și de ceea ce se întâmplă la nivel cerebral.
Înțelegerea acestor factori este esențială, deoarece obezitatea este asociată cu alte boli, inclusiv cu diabetul zaharat de tip 2, cu bolile cardiovasculare și cu anumite tipuri de cancer și, totodată, cu stigmatizarea și prejudecățile care afectează milioane de oameni în fiecare zi.
Astfel, cu un management terapeutic adecvat, persoanele cu obezitate pot ajunge la valori normale ale greutății, cu impact pozitiv pentru sănătate.
În prezent, la nivel global, mai mult de 1,9 miliarde de adulți sunt declarați supraponderali. Dintre acestia, peste 650 milioane au obezitate, prevalența triplându-se față de anul 1975, iar costul global preconizat al tratării complicațiilor legate de obezitate până în 2025 va fi de 1,2 triliarde USD.
În acest context, Synevo România vă invită la webinarul cu tema ”Rolul analizelor de laborator pentru indicația de tratament cronic al obezității folosind noile terapii”
Evenimentul se va desfășura online, în data de 27 septembrie 2023, începând cu ora 18:00, fiind dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății, cu specializări în Endocrinologie, Diabet Zaharat și Boli de Nutriție și Medicină de Laborator.
Alături de invitata noastră, Prof. Dr. Cătălina Poiană, Medic primar endocrinolog, Institutul Național de Endocrinologie “C.I.Parhon”, vom dezbate managementul corect al obezității prin prisma noilor opțiuni terapeutice, dar și rolul analizelor de laborator, atât în perioada de stabilire a diagnosticului, cât și pentru monitorizarea posibilelor reacții adverse și efecte secundare în timpul si după aceste tratamente.