facebook instagram

Instructiuni de recoltare pentru ACID 5-HIDROXI-INDOLACETIC

ALIMENTAŢIE

Se va evita consumul de banane, ananas, prune, kiwi, pepene galben, nuci, cacao, roşii, avocado, vinete, cu 72 ore înaintea recoltării (deoarece aceste alimente conţin serotonină).

acid-5_hidroxi_indolacetic

De asemenea, cu 3 zile înainte de recoltare, este de preferat să se întrerupă medicaţia care poate produce interferenţă: acetaminofen, salicilaţi, fenacetin, naproxen, clorpromazină, imipramină şi inhibitori de monoaminoxidază.

RECOLTARE – URINĂ 24H

acid-5_hidroxi_indolaceticsaLa ora 7 dimineaţa pacientul urinează şi nu păstrează această urină. Apoi, într-un vas curat de 2-3 litri, se colectează toate emisiile de urină până în dimineaţa următoare, inclusiv. Se omogenizează (prin agitare) urina recoltată, se măsoară întreaga cantitate şi se reţin aprox. 100ml într-un pahar de plastic de unică folosinţă pentru urină.

În timpul colectării, proba se păstrează la o temperatură cuprinsă între 2°C – 8°C. Recipientul trebuie adus în laborator imediat după recoltare.

RECIPIENT DE RECOLTARE

Vas de 2-3 litri şi recipient din plastic de unică folosinţă, pe care se notează cantitatea totală de urină din 24h. Cantitatea recoltată – 100ml.

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.