Bolile alergice, în care este inclus şi astmul bronsic, sunt cele mai frecvente dintre afecţiunile bazate pe o predispoziţie genetică. Acestea afectează aproximativ 15-25% din populaţie, iar numărul cazurilor de boală este în continuă creştere. Din acest motiv diagnosticul precoce este foarte important pentru stabilirea unei atitudini terapeutice corecte şi pentru prevenirea complicaţiilor.

- rinoree (secreţie nazala apoasă)
- nas înfundat
- lacrimare
- strănut
- prurit, etc.


- Copiii cu predispoziţie genetică şi istoric familial pozitiv pentru atopie. Testul ofera un raspuns pozitiv/ negativ în ceea ce priveşte prezenţa atopiei. Menţionam înca o dată că atopia reprezintă un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea astmului bronsic.
- Copiii cu diverse simptome şi manifestari clinice. Testul oferă posibilitatea de a demonstra ca aceste manifestari sunt sau nu de natură alergică şi de a stabili astfel măsurile corecte de tratament preventiv şi curativ. Un simptom frecvent întâlnit la copilul mic este wheezingul (“şuieratul”). Nu toţi copiii cu această manifestare vor dezvolta în timp astm bronşic ci doar un anumit procent destul de scăzut. Testul detectează copiii cu risc crescut. De asemenea, copiii pot prezenta diverse eruptii cutanate însotite de prurit (mâncarimi) însa doar unele dintre ele au la baza un mecanism alergic (dermatită atopică). Testul e capabil să facă aceasta distincţie.
- Alergeni inhalanţi obisnuiti: polen de graminee, ierburi si arbori, mucegaiuri, praf de casa, par de câine si pisica
- Alergeni alimentari obisnuiţi: albus de ou, lapte, peste, grâu, alune, soia.