Diagnosticul și monitorizarea diabetului: Perspective și protocoale actualizate
Diabetul zaharat este cunoscut încă din antichitate, iar în anul 1921 a fost descoperită insulina de către savantul român Nicolae Paulescu, un an mai târziu fiind administrată oamenilor pentru prima dată.
Diabetul zaharat este o stare patologică extrem de importantă, având în vedere prevalenţa sa deosebit de mare şi în continuă creştere în toate ţările lumii.
Totodată, impactul negativ pe care îl are asupra duratei de viaţă și a calităţii acesteia, precum şi costurile extrem de ridicate pe care le implică, cataloghează diabetul zaharat ca o mare povară din punct de vedere medical, social, cât şi economic pentru persoanele care suferă de această boală, dar şi pentru familiile lor sau societate, fiindcă se asociază cu multiple complicaţii. Cele mai comune, întâlnite la o mare parte dintre bolnavi, sunt reprezentate de retinopatia diabetică, polineuropatia, HTA, infarctul miocardic, nefropatiile, arteriopatiile, accidentele vasculare.
Prevalenţa diabetului zaharat în România, se referă la formele clinic manifeste, cât şi la cele subclinice, şi variază în funcţie de zona geografică, cele mai multe cazuri de DZ fiind la grupa de vârstă 15-64 ani, la persoanele active.
La nivel global, există o creștere a diabetului zaharat tip 2 datorită occidentalizării modului de viaţă, îmbătrânirii populaţiei, urbanizării, stress-ului, care au drept consecinţă modificări ale alimentaţiei, adoptarea unui stil de viaţă sedentar şi dezvoltarea obezităţii.
În acest context, Synevo România vă invită la webinarul cu tema:
Diagnosticul si monitorizarea diabetului: Perspective si protocoale actualizate
Evenimentul virtual, ce se va desfășura în data de 12 decembrie 2024, începând cu ora 17.00, este dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății, specialiști în Diabet Zaharat, Nutriție si Boli Metabolice, Medicină Internă si Medicină de Familie.
Cu sprijinul invitatei noastre, vom dezbate aspectele importante în Diabetul Zaharat, de la diagnosticul si monitorizarea acestei patologii, până la opțiuni terapeutice moderne, abordând și importanța protocoalelor actuale.
Dr. Manuela Stanciu este un diabetolog renumit pentru expertiza sa în managementul diabetului și complicațiilor acestuia. Cu o carieră vastă, ea a contribuit în mod constant la cercetarea și practica clinică în acest domeniu. Dr. Manuela Stanciu este cunoscută pentru comportamentul plin de compasiune față de pacienți și pentru dedicarea sa în privința îmbunătățirii monitorizării diabetului prin tratamente inovatoare și inițiative educaționale. Ea este respectată pe scară largă în rândul colegilor și pacienților deopotrivă, pentru angajamentul ei de a se perfecționa permanent în domeniul îngrijirii bolnavilor cu diabet.