Provocări și progrese în alergiile alimentare
Date recente din domeniul alergiilor alimentare au confirmat faptul că alergia alimentară reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, afectând aproximativ 8% dintre copii și 10% dintre adulți în țările dezvoltate.
Un diagnostic precis al alergiilor alimentare este extrem de important având în vedere că această afecțiune poate avea consecințe negative asupra sănătății, stării psihice și bunăstării pacienților afectați și a familiilor acestora. Riscul unei abordări neadecvate în ceea ce privește identificarea corectă a alergiilor alimentare poate declanșa o gamă largă de simptome, de la reacții cutanate (erupții, urticarie) și gastrointestinale (dureri abdominale, diaree), până la reacții respiratorii și chiar anafilaxie. În plus, dietele necorespunzătoare pot duce la deficiențe nutriționale grave. Tocmai de aceea înțelegerea mecanismelor care stau la baza acestui diagnostic este fundamentală pentru un management terapeutic sigur și eficient pe termen lung.
Pentru a răspunde provocărilor asociate diagnosticării, gestionării și tratării acestor afecțiuni, Asociația Europeană de Alergologie și Imunologie Clinică (EAACI) a publicat recent recomandări detaliate bazate pe dovezi pentru profesioniștii din domeniul sănătății, având scopul de a îmbunătăți îngrijirea pacienților cu alergii alimentare.
În acest context, Synevo România vă invită la webinarul cu tema: Provocări și progrese în alergiile alimentare
Evenimentul virtual, ce se va desfășura în data de 3 iulie 2024, începând cu ora 17.00, este dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății, specialiști în Alergologie, Pediatrie și Medicină de Familie.
Cu ajutorul invitaților noștri, vom explora cele mai eficiente metode de diagnosticare corectă a alergiilor alimentare, vom dezbate ce presupune un management adecvat al acestor afecțiuni, care sunt strategiile de prevenire și reducere a riscului, precum și date privind ultimele actualizări și recomandări ale ghidurilor de specialitate.