facebook instagram

Reguli decontare CASMB

Reguli-decontare-CASMB

Potrivit prevederilor Ordinelor MS/CNAS  557/246/2015 şi 559/248/2015, asiguraţii beneficiază de servicii medicale decontate de CASMB după cum urmează:

  • În baza cardului naţional, pentru asiguraţii care au intrat în posesia acestuia.
  • În baza documentelor prevăzute la 212 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, pentru persoanele pentru care nu au intrat în posesia cardului naţional, până la data la care intră în posesia acestuia (respectiv, prin verificarea calităţii de asigurat de către furnizor în sistemul informatic  sau, după caz, prin prezentarea adeverinţei de asigurat).
  • În baza adeverinţei de înlocuire a cardului naţional pentru situaţiile în care se solicită emiterea cardului duplicat.
  • În baza adeverinţei de inlocuire a cardului pentru persoanele care au refuzat acest document.

Cum se activeaza cardul de sănătate?

Activarea cardului de sănătate se va face la orice furnizor de servicii medicale (cabinet de medicină primară, spital, ambulatoriu, laborator) la care asiguratul va apela prima dată după primirea cardului. Nu este necesar ca asiguratul să meargă special la medic pentru activarea cardului.

Operaţiunea de activare durează maxim 30 de secunde şi constă în înlocuirea codului pin iniţial al cardului (000) cu un cod pin din patru cifre ales de asigurat, pe care acesta nu trebuie să îl divulge. Codul pin rămâne în proprietatea asiguratului, la fel ca şi cel de la cardul bancar.

Vă mulţumim!

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.