Campanie încheiată: Alergii și intoleranțe alimentare
Știai că intoleranțele alimentare și alergiile au simptome similare? Cu toate acestea, trebuie să luăm în considerare o serie de diferențe semnificative care există între cele două grupuri de afecțiuni.
O adevărată alergie alimentară afectează sistemul imunitar. Chiar și cantități mici din alimentul incriminat pot declanșa o serie de simptome, care pot fi severe sau pot pune în pericol viața.
În schimb, o intoleranță alimentară afectează adesea doar sistemul digestiv și provoacă simptome mai puțin grave. În cazul unei intoleranțe alimentare, este posibil consumul de cantități mici din alimentul incriminat fără probleme și prevenirea unei reacții1.
Cu o vizită la medicul specialist și cu testele de la Synevo afli ce sensibilități la alimente ai. Cumpără online sau direct din centrele Synevo și profită de 20% reducere la testele incluse in campanie, doar în perioada 15.06-31.08.2024.
Adaugă în coș
Adaugă testele în coșul de cumpărături
Cumpără online
Scurtează timpul de așteptare și cumpără online
Mergi în centrul Synevo
Vino direct la recoltare în centrul Synevo din orașul tău
Alergii alimentare – Ce e pentru unii delicios, pentru tine poate fi periculos
Cum se manifestă o alergie alimentară?
Simptomele comune ale unei alergii alimentare includ: senzație de amețeală, prurit, apariția unei urticarii, angioedem, tuse, wheezing, lipsă de aer, respirație zgomotoasă sau voce răgușită, strănut, rinoree sau congestie nazală, dureri abdominale, diaree.
De asemenea, acestea semne se pot instala imediat după ingestia alimentului sau chiar la câteva zile mai târziu.
Testarea de IgE specifice în cadrul panelurilor alimentare poate fi utilă în următoarele situaţii:
identificarea sau confirmarea alergenilor “trigger” la persoane cu simptome sugestive pentru o alergie alimentară de tip imediat;
managementul unor afecţiuni cronice cum ar fi dermatita atopică, esofagita sau gastroenterita eozinofilică;
Alergiile alimentare apar ca urmare a unei reacții exagerate a sistemului imunitar la anumite categorii de alimente.
În cazul alergiei la ou, sistemul imunitar identifică în mod eronat anumite proteine din ou ca fiind dăunătoare, eliberând astfel în circulație histamină și alte substanțe. Atât gălbenușurile, cât și albușurile conțin proteine care pot induce apariția alergiilor, alergia la albușul de ou fiind întâlnită mai frecvent.
Alergia la lapte
Alergia la lapte este un răspuns atipic al sistemului imunitar care apare la scurt timp după ingestia de lapte și produse care conțin lapte. Este una dintre cele mai frecvente alergii alimentare la copii, laptele de vacă fiind cauza cea mai frecventă, dar și laptele de oaie, capră, bivoliță și de alte mamifere, pot provoca o reacție alergică. Semnele și simptomele alergiei la lapte variază de la ușoare la severe și pot include: respirație șuierătoare, vărsături, urticarie și afecțiuni digestive
Alergia la gluten
Glutenul este reprezentat de un grup de proteine care se găsesc în grâu (grâu dur, spelta, făină, graham, etc.), secară, orz și triticale. Printre manifestările alergiei la grâu, care implică un mecanism mediat IgE, se regăsesc reacţiile imediate care apar de obicei la câteva minute sau ore după ingestie și pot afecta: tractul gastrointestinal (vărsături, colici, diaree), pielea (urticarie, eczeme), tractul respirator (căi respiratorii superioare, astm) sau includ reacții anafilactice sistemice.
Fiecare test măsoară nivelul de IgE specific pentru fiecare alergen specific inclus în acest panel de diagnosticare. Cunoașterea proteinei la care este sensibilizat pacientul ajută medicul să elaboreze un management terapeutic personalizat.
Intoleranțe alimentare: E ușor să confunzi alergiile cu intoleranțele alimentare. Și e și periculos.
Ce este intoleranța la lactoză?
Intoleranța la lactoză este o afecțiune ce se instalează în contextul incapacității organismului de a descompune sau a digera lactoza. Intestinul subțire nu produce o cantitate suficientă de enzimă digestivă numită lactază, responsabilă de procesul de descompunere a lactozei.
Persoanele care au intoleranță la lactoză au simptome neplăcute ulterior consumului de lapte sau produse lactate: balonare, diaree și gaze. Testul genetic pentru intoleranță la lactoză este o alternativă foarte simplă pentru pacient in procesul de diagnosticare. Acesta nu este influențat de momentul recoltării sau de bolile asociate iar pacientul nu trebuie sa fie încărcat cu lactoză.
Care sunt pașii necesari după plasarea unei comenzi online?
După primirea email-ului de confirmare a comenzii plasate în shop-ul online Synevo, poți merge direct la recoltare într-unul dintre centrele Synevo.
Verifică în prealabil dacă este necesară o pregătire specială înainte de recoltare. Mai multe informații găsești în pagina de descriere a testelor
La prezentarea în recepția centrului Synevo este necesar să comunici numărul comenzii existent în email-ul de confirmare primit din partea Synevo și numele și prenumele pe care a fost efectuată comanda online.
* Regulamentul Campaniei promoționale „Alergii alimentare și intoleranțe” este disponibil aici.
*Synevo România S.R.L. își rezervă dreptul de a modifica și / sau completa oricând termenii și condiţiile prezentei campanii promoţionale, precum și dreptul de a suspenda, întrerupe și/sau prelungi oricând desfășurarea campaniei promoţionale, urmând ca aceste modificări să intre în vigoare numai după aducerea la cunoștinţa publicului prin publicarea lor pe pagina de internet www.synevo.ro