facebook instagram

Instrucţiuni pentru RECOLTAREA URINEI LA SUGARI

image-02
Zona genito-urinară a copilului trebuie curăţată cu apă şi săpun. În cazul băieţilor se decalotează şi se spală cu apă şi săpun şi glandul, apoi se şterge cu o compresă sterilă de la uretră către exterior.  Părintele trebuie să se asigure că zona pubiană şi cea perineală sunt uscate.

image-03

NU SE APLICĂ CREME, ULEIURI SAU PUDRE PEDIATRICE.

Pe zona genito-urinară se ataşază ferm punga pediatrică de recoltare a urinei, astfel: se dezlipeşte banda protectoare din jumătatea inferioară a pungii şi se fixează porţiunea adezivă la nivelul perineului, astfel   încât   rectul   să   rămână   în  afara punguţei.

Când jumătatea de jos a pungii este fixată, se dezlipeşte partea superioară a benzii şi se continuă aplicarea porţiunii adezive, asigurându-se că orificiul urinar a fost inclus în pungă.  Trebuie verificat ca zona adezivă să fie bine prinsă pe toată lungimea. Se verifică containerul periodic – la 15 minute.

image-04

Imediat după ce copilul urinează în punga de recoltare, aceasta se dezlipeşte şi se introduce în urocultor; se transportă către laborator în maxim 1,5-2h de la recoltare.

FOARTE IMPORTANT! DE EVITAT:

  • Contaminarea probei de urină prin transferul ei din  punguţă în recipientul de plastic.
  • Recolta din pampers sau oliţă.
  • Contaminarea ca urmare a duratei de timp mai mare de 2h de la recoltare până la transportul la laborator.

Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.