Raport Aldosteron/Renină
Preț: 385.00 lei
Informații generale: Raport Aldosteron/Renină
Profilul Raport Aldosteron/Renină conține următoarele analize medicale:
Pregătirea pacientului:
- Cu cel putin 4 săptămăni înaintea recoltării trebuie intrerupt tratamentul cu medicamentele care afecteaza cel mai mult testarea: atât diureticele care economisesc potasiul (spironolactona, amilorid, triamteren, eplerenone) cât și cele care elimină potasiul. Se vor evita de asemenea produsele derivate din rădăcină de lemn dulce (licorice).
- Se recomandă ca pacienții să aibă o ingestie normală de sare (aproximativ 3 g sodiu/zi).
- Daca este necesar să se mențină controlul tensiunii arteriale se va prefera administrarea de preparate cu influență redusă asupra testarii:
- verapamil retard;
- hidralazina în asociere cu verapamil retard;
- blocanţi alfa-adrenergici: prazosin, doxazosin, terazosin.
- În cazul pacienților cu rezultate neconcludente la determinările anterioare ale raportului aldosteron/renină și la care HTA poate fi controlată cu medicamente ce exercita o influenta redusa, se indica să se întrerupă cu cel puțin 2 săptămâni înaintea recoltării și alte medicamente, cum ar fi:
- beta-blocante; alfa2-agonisti cu acţiune centrală (clonidina, alfa-metildopa); antiiflamatorii nesteroidiene;
- inhibitori ai enzimei de conversie; blocanţi ai receptorilor de angiotensină (sartanii), inhibitorii de renină, dihidropiridinele din familia blocantelor canalelor de calciu.
- Se va evalua statusul pacientelor în ceea ce priveste tratamentul cu contraceptive orale sau terapia hormonală de substituție; trebuie luat în considerare faptul ca preparatele ce contin estrogeni pot reduce nivelul reninei directe și induce astfel un raport aldosteron/renină fals crescut.
- Este obligatoriu să se precizeze poziția pacientului la recoltarea probei. Pentru recoltarea în poziția culcată este preferabil ca aceasta să se faca dis-de-dimineață, înainte ca pacientul să se deplaseze. Pentru recoltarea în ortostatism este necesar ca pacientul să rămână în această poziție pe o perioadă de cel puțin 30 minute înaintea recoltării.
- De asemenea se va evita administrarea de izotopi radioactivi cu 24 ore înaintea recoltării.
Specimen recoltat – sânge venos; se va preciza pe biletul de trimitere către laborator postura în care s-a efectuat recoltarea probei de sânge.
Recipient de recoltare – a) vacutainer fără anticoagulant cu/fără gel separator; b) vacutainer cu EDTA K3
Cantitate necesară – a) minim 0.5 mL ser; b) cât permite vacumuul;
Cauze de respingere a probei – a) specimen intens hemolizat sau lipemic; b) specimen intens hemolizat; plasmă decongelată
Prelucrare necesara după recoltare – b) în maxim 1 oră de la recoltare se separă plasma prin centrifugare 15 minute la 1500 x g [g = (1118 + 10-8) x (raza in cm) x (rpm)2]; pentru separarea plasmei se foloseste o pipetă de plastic; plasma va fi congelată rapid la -20°C în recipient de plastic (polipropilen sau polistiren); probele de plasmă recoltate în afara sediilor laboratorului vor fi transportate în recipientul destinat probelor congelate
Stabilitate probă: a) serul separat este stabil 7 zile la 2-8ºC; 1 an la -20ºC; b) plasma este stabilă 6 luni la -20°C sau la -70°C; nu decongelati/ recongelati;
Metodă – imunochimică cu detecţie prin chemiluminiscenţă (CLIA)
Produsul a fost adăugat în coș
În plus, ai la dispoziție 30 de zile pentru a veni la recoltare.

la analize medicale
Ai grijă de sănătatea ta, comandă online și economisește!
Oferta expiră în