facebook instagram

Dublu test (parametrii biochimici – Kryptor)

257 Lei

Profilul include cele două teste utilizate în screening-ul prenatal din trimestrul I: free beta HCG (subunitatea beta liberă a HCG – gonadotropina corionică umană) şi PAPP-A (proteina plasmatică asociată sarcinii).

Determinările se efectuează în laborator prin metoda imunochimică ce utilizează tehnologia TRACE (Time Resolved Amplified Cryptate Emission) pe analizorul KRYPTOR (Brahms –Thermo Scientific).

Tehnologia TRACE utilizează fluorescenţă şi permite determinarea analiţilor în fază omogenă. A fost dezvoltată pe baza rezultatelor activităţii cercetătorului francez Jean-Marie Lenh, care în 1987 a câstigat Premiul Nobel pentru chimie, fiind adaptată ulterior în vederea utilizării pe sistemul Kryptor.

Această tehnologie inovatoare se caracterizează printr-un transfer de energie nonradiantă între două molecule fluorescente – o moleculă donor (criptat de europiu) şi o moleculă acceptor (XL665) – ca rezultat al formării complexelor imune. Pentru măsurarea fiecăruia dintre cei doi parametrii biochimici („antigen”) se utilizează o metodă tip „sandwich”, cu doi anticorpi monoclonali marcaţi cu molecula donor şi respectiv molecula acceptor. Fluorescenţa specifică emisă de complexele imune, care este proporţională cu cantitatea de antigen din probă, este obţinută printr-o selecţie dublă: spectrală (separarea în funcţie de lungimea de undă) şi temporală (măsurători cu rezoluţie temporală – „time resolved measurement”).

Datorită preciziei măsurării şi reproductibilităţii foarte bune a rezultatelor obţinute la determinarea parametrilor biochimici, platforma analitică Kryptor a fost certificată de către Fetal Medicine Foundation (FMF) UK pentru a fi folosită în screening-ul prenatal neinvaziv.

Valorile furnizate de laborator pentru free-beta HCG şi PAPP-A pot fi utilizate de către medicii specialişti în obstetrică-ginecologie care au acces la sotware-ul Astraia pentru a calcula în primul trimestru de sarcină riscul de anomalii cromozomiale.

Pentru efectuarea testelor se pot trimite în laborator probe cu ser congelat.

 

Bibliografie

1.  TRACE Technology. http://www.kryptor.net. Reference Type: Internet Communication; accesat iulie 2014.
2.  Truchaud A, Bois E, Ferre A, Morin D et al. An Innovative Modular Approach in an Automated Compact Immunoassay System. Journal of Laboratory Automation., 2009;14:41-48.
3.  Laborator Synevo. Referinţele specifice tehnologiei de lucru utilizate. 2014. Ref Type: Catalog.
Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.