facebook instagram
;

Sănătate şi nutriţie

Informaţii utile
Ziua Mondială a Tiroidei

Ziua Internațională a ADN-ului se sărbătorește în data de 25 aprilie și celebrează descoperirea structurii dublu catenare a ADN-ului descrisă în anul 1953.

Citeşte mai mult
Teste prenatale non-invazive VERAgene și VERACITY

NIPT este un test prenatal non-invaziv care analizează ADN-ul extracelular liber din sângele mamei pentru a identifica sindroame genetice, precum trisomiile și aneuploidiile cromozomilor sexuali ale fătului.

Citeşte mai mult
Ziua Internațională a ADN-ului

Ziua Internațională a ADN-ului se sărbătorește în data de 25 aprilie și celebrează descoperirea structurii dublu catenare a ADN-ului descrisă în anul 1953.

Citeşte mai mult
Ziua de Conștientizare a Hemofiliei

Data de 17 aprilie marchează Ziua Mondială de Conștientizare a Hemofiliei, patronată de Federația Mondială de Hemofilie (WFH, World Federation of Hemophilia).

Citeşte mai mult
Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Națiunile Unite au declarat, în decembrie 2007, ziua de 2 aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, pentru a crește nivelul de înțelegere al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism și ale familiilor acestora.

Citeşte mai mult
Martie, luna de conștientizare a cancerului de colon

Timp de 19 ani, de când președintele Bill Clinton a decretat luna martie ca fiind dedicată conștientizării problemelor de sănătate asociate cancerului colorectal (CCR), numeroase campanii s-au desfășurat atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Europa …

Citeşte mai mult
Ziua mondială a inimii – 29 septembrie

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate din ţările industrializate.
În fiecare an, afectiunile cardiovasculare cauzează 3,9 milioane de decese în Europa şi peste 1,8 milioane în UE, reprezentând 45% din…

Citeşte mai mult
Ziua Europeană Împotriva Obezităţii

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), în ultimele două decenii s-a înregistrat o creștere constantă a ratei obezității în Statele Unite în rândul adulților de la 19,4% în 1997 la 24.5% în 2004, …

Citeşte mai mult
Oboseala cronică și disfuncțiile imunitare

Începând cu anul 1992, data de 12 mai marchează ziua mondială a oboselii cronice și a disfuncțiilor imunitare, cu scopul de a atrage atenția publicului, cât și a profesioniștilor din sănatate asupra simptomelor, criteriilor de diagnostic …

Citeşte mai mult
Astm

Astmul este o boală respiratorie comună ce afectează, în funcție de regiunea geografică, 1-18% din populație, din toate categoriile de vârstă. Prevalența sa este în continuă creștere în multe țări, mai ales în rândul copiilor.

Citeşte mai mult
Pagina 1 din 41234

Oferte speciale

  • Campania Diaspora
      Populația României a scăzut sub pragul de 20 milioane de ...
  • Campanie Hepatită
      În perioada 15.07.2019 – 15.08.2019, testele Anti-HCV și Ag HBs ...
  • Campanie INR
    Vino în oricare centru de recoltare din București sau țară, în ...
Explorează planșa anatomică și vezi ce profile de teste poți face în funcție de organul selectat.
Află ce analize poți să faci
Termeni şi condiţii. | Politica de confidentialitate. | Politică privind fișierele cookies.